Amtsgericht Sulingen

Huisadres:
Amtsgericht Sulingen
Lange Str. 56
27232 Sulingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Sulingen
Postfach 13 20
27224 Sulingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 4271 806 0
Fax: 0049 (0) 4271 806 39

Directrice: Kirsten Grabowski
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Sulingen omvat het gebied van de stad Sulingen en van de gemeenten AffinghausenBahrenborstel, BarenburgBorstelCampenEhrenburg, FreistattKirchdorfStaffhorstSudwalde, MaasenMellinghausenNeuenkirchenScholen, SchwafördenSiedenburg, StaffhorstSudwalde, Varrel enWehrbleck.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Sulingen is in civiele zaken bij het Landgericht Verden inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Sulingen is een van deze.