Amtsgericht Stockach

Huisadres:
Amtsgericht Stockach
Tuttlinger Str. 8
78333 Stockach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Stockach
Tuttlinger Str. 8
78333 Stockach
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 7771 9382 0
Fax: 0049 (0) 7771 9382 40

Directeur: Axel Beck
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Stockach omvat de stad Stockach zoals de gemeenten Bodman-Ludwigshafen, Eigeltingen, Hohenfels, Mühlingen en Orsingen-Nenzingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Stockach kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Konstanz worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Stockach is er één van.