Amtsgericht Starnberg

Huisadres:
Amtsgericht Starnberg

Otto-Gaßner-Str. 2
82319 Starnberg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Starnberg

Postfach 11 01
82317 Starnberg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8151 367 0
Fax: 0049 (0) 8151 367 184

Directeur: Ulrich Kühn
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Starnberg omvat de stad Starnberg zoals de gemeenten Andechs, Berg, Feldafing, Gauting, Gilching, Herrsching am Ammersee, Inning am Ammersee, Krailling, Pöcking, Seefeld en Tutzing.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Starnberg is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Starnberg is een van deze.