Amtsgericht St. Ingbert

Huisadres:
Amtsgericht St. Ingbert
Ensheimer Straße 2
66386 St. Ingbert
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht St. Ingbert
Postfach 11 20
66361 St. Ingbert
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6894 984 03
Fax: 0049 (0) 6894 984 202

E-Mail: poststelle@agigb.justiz.saarland.de
 
Directrice: Marion Walther

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht St. Ingbert omvat het gebied van de stad St. Ingbert en de gemeente Mandelbachtal.

Voor zaken burgerlijk recht, familiezaken en strafrecht in het buitenand is het bijkomend bevoegd voor St. Ingbert en  Mandelbachtal.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht St. Ingbert is in civiele zaken bij het Landgericht Saarbrücken inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Saarländisches Oberlanesgericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht St. Ingbert is een van deze.