Amtsgericht Spaichingen

Huisadres:
Amtsgericht Spaichingen

Hauptstr. 72
78549 Spaichingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7424 9558 0
Telefax: 0049 (0) 7424 9558 33

E-Mail: poststelle@agspaichingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-spaichingen.de

Directrice: Beate Philipp

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Spaichingen omvat de steden Spaichingen en Trossingen zoals de gemeenten Aldingen, Aixheim, Balgheim, Böttingen, Bubsheim, Deilingen, Delkhofen, Denkingen, Dürbheim, Egesheim, Frittlingen, Gosheim, Gunningen, Hausen ob Verena, Königsheim, Mahlstetten, Reichenbach a.H., Schura, Talheim en Wehingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Spaichingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Rottweil worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Spaichingen is er één van.