Amtsgericht Sonthofen

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Sonthofen

Prinz-Luitpold-Str. 2
87527 Sonthofen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8321 618 0
Fax: 0049 (0) 8321 618 190

E-Mail: poststelle@ag-sf.bayern.de
Directeur: Dietmar Herrmann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Sonthofen omvat de steden Immenstadt im Allgäu en Sonthofen  zoals de gemeenten Balderschwang, Blaichach, Bolsterlang, Burgberg im Allgäu, Fischen im Allgäu, Bad Hindelang, Missen-Wilhams, Obermaiselstein, Oberstaufen, Oberstdorf, Ofterschwang, Rettenberg en Wertach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Sonthofen is in civiele zaken bij het Landgericht Kempten inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Sonthofen  is een van deze.