Amtsgericht Schwalmstadt

Huisadres:
Amtsgericht Schwalmstadt
Steinkautsweg 2
34613 Schwalmstadt
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Schwalmstadt
Postfach 11 61
34601 Schwalmstadt
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6691 9643 0
Fax: 0049 (0) 6691 9643 96

E-Mail: verwaltung@ag-schwalmstadt.justiz.hessen.de
 
Directrice: Dr. Labenski

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Schwalmstadt omvat het gebied van de steden Schwalmstadt, Neukirchen, Schwarzenborn en Schwarzenborn zoals van de gemeenten Frielendorf, Gilserberg, Oberaula, Ottrau, Schrecksbach en Willingshausen.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Schwalmstadt is in civiele zaken bij het Landgericht Marburg nteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Schwalmstadt niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Schwalmstadt is een van deze.