Amtsgericht Schleswig

Huisadres:
Amtsgericht Schleswig
Lollfuß 78
24938 Schleswig
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Schleswig
Postfach 11 20
24821 Schleswig
Duitsland

Telefoon: 0049( 0) 4621 815 0
Fax: 0049 (0) 4621 815 311

E-Mail: Verwaltung@AG-Schleswig.landsh.de
Internet: schleswig-holstein.de – Amtsgericht Schleswig

Directrice: Tamara Blasel

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Schleswig omvat het gebied van de steden en gemeenten Alt Bennebek, Arnis, Bergenhusen, Böel. Böklund, Boren, Börm, Bollingstedt, Borgwedel, Brodersby, Dörpstedt, Dollrottfeld, Erfde, Goltoft, GrödersbyGroß RheideHavetoftIdstedtKlappholz, Klein Bennebek, Klein Rheide, Kropp*, Loit, MeggerdorfMittelangelnMohrkirch, Neuberend, Norderbrarup, Norderstapel, Nottfeld, Nübel, Oersberg, Rabenkirchen-Faulück, Rügge, Saustrup, Schaalby, Scheggerott, Schnarup-Thumby, SörupSteinfeld, StolkStruxdorfSüderfahrenstedt, Süderbrarup, Süderstapel, Taarstedt, Tetenhusen, TielenTolkTwedtUelsby, Ulsnis, Wagersrott, Wohlde.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Schleswig moet worden ingesteld bij het Landgericht Flensburg. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Schleswig Holsteiner Oberlandesgericht (Schleswig).

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Schleswig niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Schleswig is een van deze.