Amtsgericht Saarlouis

Huisadres:
Amtsgericht Saarlouis
Prälat-Subtil-Ring 10
66740 Saarlouis
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Saarlouis
Postfach 1130
66711 Saarlouis
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6831 445 233
Fax: 0049 (0) 6831 445 210

E-Mail: poststelle@agsls.justiz.saarland.de
 
Directrice: Christiane Schmitt

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Saarlouis omvat het gebied van de steden Saarlouis en Dillingen zoals van de gemeenten Bous, Ensdorf, Rehlingen-Siersburg, Schwalbach, Überherrn, Wadgassen en Wallerfangen..

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Saarlouis is in civiele zaken bij het Landgericht Saarbrücken inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Saarländisches Oberlanesgericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Saarlouis is een van deze.