Amtsgericht Rüdesheim am Rhein

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Rüdesheim am Rhein
Gerichtsstraße 9
65385 Rüdesheim am Rhein

Duitsland Telefon: 0049 (0) 6722 9044 – 0
Fax: 0049 (0) 6722 9044 – 40

E-Mail: verwaltung@ag-ruedesheim.justiz.hessen.de
Internet: Amtsgericht Rüdesheim am Rhein | Ordentliche Gerichtsbarkeit Hessen

Directeur: Thomas Hardt

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Rüdesheim am Rhein omvat de steden Lorch, Rüdesheim am Rhein, Geisenheim, Oestrich-Winkel, Eltville en Kiedrich.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Rüdesheim am Rhein moet worden ingelegd bij het Landgericht Wiesbaden.

Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Rüdesheim am Rhein niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Rüdesheim am Rhein is een van deze.