Amtsgericht Rotenburg (Wümme)

Huisadres:
Amtsgericht Rotenburg (Wümme)
Am Pferdemarkt 6
27356 Rotenburg (Wümme)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Rotenburg (Wümme)
Postfach 11 40
27341 Rotenburg (Wümme)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4261/7040
Fax: 0049(0)4261/70470

Directeur: Joachim Kost

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Rotenburg (Wümme) omvat het gebied van de steden Rotenburg (Wümme)  en Visselhövede zoals van de gemeenten Scheeßel,  Samtgemeinde Bothel (Bothel, Brockel, Hemsbünde, Hemslingen, Kirchwalsede, Westerwalsede), Samtgemeinde Fintel (Fintel, Helvesiek, Lauenbrück, Stemmen, Vahlde), Samtgemeinde Sottrum  (Ahausen, Bötersen, Hassendorf, Hellwege, Horstedt, Reeßum, Sottrum).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Rotenburg (Wümme) is in civiele zaken bij het Landgericht Verden inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Rotenburg (Wümme) is een van deze.