Amtsgericht Rosenheim

Huisadres:
Amtsgericht Rosenheim
Bismarckstr 1
83022 Rosenheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Mühldorf am Inn
Postfach 1189
83013 Rosenheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 80 31 80740
Fax: 0049(0) 8031 8074-200

E-Mail: poststelle@ag-ro.bayern.de
Internet: www.justiz.bayern.de/gericht/ag/ro

Directeur: Ralf Peter

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Rosenheim omvat de gemeenten en steden Albaching, Amerang, Aschau im Chiemgau, Babensham, Bad Aibling, Bad Endorf, Bad Feilnbach, Bernau am Chiemsee, Brannenburg, Breitbrunn, Bruckmühl, Chiemsee, Edling, Eggstätt, Eiselfing, Feldkirchen-Westerham, Flintsbach am Inn, Frasdorf, Griesstätt, Großkarolinenfeld, Gstadt am Chiemsee, Halfing, Höslwang, Kiefersfelden, Kolbermoor, Neubeuern, Nußdorf am Inn, Oberaudorf, Pfaffing, Prien am Chiemsee, Prutting, Ramerberg, Raubling, Riedering, Rimsting, Rohrdorf, Rosenheim, Rott am Inn, Samerberg, Schechen, Schonstett, Söchtenau, Soyen, Stephanskirchen. Tuntenhausen, Vogtareuth, Wasserburg am Inn

Hoger beroep tegen uitspraken van het Amtsgericht Rosenheim is in civiele zaken bij het Landgericht Traunstein intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intestellen, maar het beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München. In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Rosenheim niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat. In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Rosenheim is een van deze.