Amtsgericht Riedlingen

Huisadres:
Amtsgericht Riedlingen

Kirchstr. 20
88499 Riedlingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Riedlingen
Postfach
88491 Riedlingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7371/187208
Telefax: 0049(0)7371/187212

E-Mail: poststelle@agriedlingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-riedlingen.de

Directeur: Wilfred Waitzinger

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Riedlingen omvat de steden Bad Buchau en Riedlingen zoals de gemeenten Alleshausen, Allmannsweiler, Altheim, Betzenweiler, Dürmentingen, Dürnau, Ertingen, Kanzach, Langenenslingen, Moosburg, Oggelshausen, Seekirch, Tiefenbach, Unlingen en Uttenweiler.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Riedlingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ravensburg worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Riedlingen is er één van.