Amtsgericht Rheinberg

Huisadres:
Amtsgericht Rheinberg
Rheinstraße 67
47495 Rheinberg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Rheinberg
47493 Rheinberg
Duitsland

Telefon: 0049(0)2843/173-0
Fax: 0049(0)2843/173-78

 
Directrice: Julia Stahl
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het arrondissement van het Amtsgericht Rheinberg / Amtsgericht Rijnsburg omvat de steden Rheinberg / Rijnsburg, Kamp-Lintfort en Xanten zoals de gemeenten Alpen en Sonsbeck / Zonsbeek. Zaken welke landbouw betrekken werden ook dan bij het Amtsgericht Moers bewerkt, als ze eigenlijk bij het arrondissement van het Amtsgericht Rheinberg bijhoren

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Rheinberg / Amtsgericht Rijnsburg is in civiele zaken bij het Landgericht Kleve / Landgericht Kleef inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Rheinberg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Rheinberg / Amtsgericht Rijnsburg is een van deze.