Amtsgericht Reinbek

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Reinbek
Parkallee 6
21465 Reinbek
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 40 72759 0
Fax: 0049 (0) 40 72759 123

E-Mail: verwaltung@ag-reinbek.landsh.de
Internet: schleswig-holstein.de – Amtsgericht Reinbek

Directeur:  Ulrich Fieber

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Reinbek omvat de stad Reinbek zoals de gemeenten Aumühle, Barsbüttel, Braak, Brunsbek, Glinde,
Grande, Großensee, Oststeinbek, Rausdorf, Stapelfeld, Wentorf bei Hamburg, Witzhave en Wohltorf.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Reinbek moet worden ingelegd bij het Landgericht Lübeck. Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Schleswig-Holsteiner Oberlandesgericht in Schleswig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Reinbek niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Reinbek is een van deze.