Amtsgericht Ravensburg

Huisadres:
Amtsgericht Ravensburg

Herrenstr. 42
88212 Ravensburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ravensburg
Postfach 2080
88190 Ravensburg
Duitsland

Telefoon: 0049(0)751/8060
Telefax: 0049(0)751/8062400

E-Mail: poststelle@AGRavensburg.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-leutkirch.de

Directeur: Matthias Grewe

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ravensburg omvat de stad Ravensburg zoals de gemeenten Altshausen, Baienfurt, Baindt, Berg, Bodnegg, Boms, Ebenweiler, Ebersbach-Musbach, Eichstegen, Guggenhausen, Fleischwangen, Fronreute, Horgenzell, Königseggwald, Ravensburg, Riedhausen, Schlier, Unterwaldhausen, Vogt, Waldburg, Weingarten, Wolfegg en Wolpertswende.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Ravensburg kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ravensburg worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ravensburg is er één van.