Amtsgericht Prüm

Huisadres:
Amtsgericht Prüm

Teichstraße 18
54595 Prüm
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Prüm
Postfach 1140
54592 Prüm
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6551 941 0
Fax: 0049 (0) 6551 941 100

 
Directeur: Oliver Emmer

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Prüm omvat de stad Prüm zoals de gemeenten Auw bei Prüm, Bleialf, Brandscheid, Buchet, Büdesheim, Dingdorf, Feuerscheid, Fleringen, Giesdorf, Gondenbrett,  Großlangenfeld, Habscheid,  Heckhuscheid, Heisdorf, Hersdorf, Kleinlangenfeld, Lasel, Masthorn, Matzerath, Mützenich, Neuendorf, Niederlauch, Nimshuscheid, Nimsreuland, Oberlascheid, Oberlauch, Olzheim, Orlenbach, Pittenbach · Pronsfeld, Rommersheim, Roth bei Prüm, Schönecken,  Schwirzheim, Seiwerath, Sellerich, Wallersheim, Watzerath, Wawern, Weinsheim, Winringen, Winterscheid en Winterspelt.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Prüm moet worden ingesteld bij het Landgericht Trier. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Prüm niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Prüm is een van deze.