Amtsgericht Pfaffenhofen an der Ilm

Huisadres:
Amtsgericht Pfaffenhofen an der Ilm

Ingolstädter Str. 45
86633 Neuburg a. d. Donau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Pfaffenhofen an der Ilm
Postfach
85266 Pfaffenhofen a. d. Ilm
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8441 / 756-0
Fax: 0049(0)8441 / 756-129

Directrice: Bettina Gschwilm

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Pfaffenhofen an der Ilm omvat de steden Geisenfeld, Pfaffenhofen an der Ilm en Vohburg an der Donau zoals de gemeenten Baar-Ebenhausen, Ernsgaden, Gerolsbach, Hettenshausen, HohenwartIlmmünster, Jetzendorf, ManchingMünchsmünster, Pörnbach, Reichertshausen, Reichertshofen, Rohrbach, Scheyern, Schweitenkirchen en Wolnzach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Pfaffenhofen an der Ilm is in civiele zaken bij het Landgericht Ingolstadt inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Pfaffenhofen an der Ilm is een van deze.