Amtsgericht Perleberg

Huisadres:
Amtsgericht Perleberg
Lindenstr. 12
19348 Perleberg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Perleberg
Postfach 47
19341 Perleberg
Duitsland

Telefoon: +49 (0) 3876 717 0
Telefax:   +49 (0) 3876 717 199

E-Mail: Poststelle@agper.brandenburg.de
Internet: Amtsgericht Perleberg | Ordentliche Gerichtsbarkeit Land Brandenburg

Directeur: Roger Schippers

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Perleberg omvat het gebied van de steden en gemeenten Bad Wilsnack, Berge, Breese, Cumlosen, Gerdshagen, Groß Pankow (Prignitz), Gülitz-Reetz, Gumtow, Halenbeck-Rohlsdorf, Karstädt, Kümmernitztal, Lanz, Legde/Quitzöbel, Lenzen (Elbe), Lenzerwische, Marienfließ, Meyenburg, Perleberg, Pirow, Plattenburg, Pritzwalk, Putlitz, Rühstädt, Triglitz, Weisen en Wittenberge.

Hoger beroep tegen eein uitspraak van het Amtsgericht  Perleberg wordt in civiele zaken bij het Landgericht Neuruppin ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht  ingesteld, maar de beroepschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Brandenburgische Oberlandesgericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Perleberg niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Perleberg is er één van.