Amtsgericht Passau

Huisadres:
Amtsgericht Passau

Schustergasse 4
94030 Passau
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Passau
Postfach
94032 Passau
Duitsland

Telefoon: 0049(0)851/3940
Fax: 0049(0)851/3944051

Directrice: Kunigunde Schwaiberger
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Passau omvat de steden Bad Griesbach im Rottal, Hauzenberg, Passau, Pocking en Vilshofen an der Donau zoals de gemeenten Aicha vorm Wald, Aidenbach, Aldersbach, Bad Füssing, Beutelsbach, Breitenberg, Büchlberg, Eging am SeeFürstenstein, FürstenzellHaarbach, Hofkirchen, HutthurmKirchham, KößlarnMalching, Neuburg am Inn, Neuhaus am Inn, Neukirchen vorm Wald, Obernzell, Ortenburg, RotthalmünsterRuderting, Ruhstorf an der Rott, Salzweg, Sonnen, Tettenweis, Thyrnau, Tiefenbach, Tittling, Untergriesbach, Wegscheid, Windorf en Witzmannsberg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Passau is in civiele zaken bij het Landgericht Passau inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Passau is een van deze.