Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen

Rathausplatz 11
82467 Garmisch-Partenkirchen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8821 928 120
Fax: 0049 (0) 8821 928 100

 
Directeur: Christian Pritzl

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen omvat de steden Garmisch-Partenkirchen zoals de gemeenten Bad Bayersoien, Bad Kohlgrub, Eschenlohe, Ettal, Farchant, Grainau, Grossweil, Krun, Mittenwald, Murnau am Staffelsee, Oberammergau, Oberau, Ohlstadt, Riegsee, Saulgrub, Schwaigen, Seehausen am Staffelsee, Spatzenhausen, Uffing am Staffelsee, Unterammergau en Wallgau.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen wordt bij het Landgericht München II ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen is een van deze.