Amtsgericht Garmisch-Partenkirchen

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Partenkirchen

Rathausplatz 11
82467 Garmisch-Partenkirchen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8821/928-120
Fax: 0049(0)8821/928-100

E-Mail: poststelle@ag-gap.bayern.de
Directeur: Christian Pritzl
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Partenkirchen omvat de steden Garmisch-Partenkirchen zoals de gemeenten Bad Bayersoien, Bad Kohlgrub, Eschenlohe, Ettal, Farchant, Grainau, Grossweil, Krun, Mittenwald, Murnau am Staffelsee, Oberammergau, Oberau, Ohlstadt, Riegsee, Saulgrub, Schwaigen, Seehausen am Staffelsee, Spatzenhausen, Uffing am Staffelsee, Unterammergau en Wallgau.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Partenkirchen is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Partenkirchen is een van deze.