Amtsgericht Paderborn

Amtsgericht Paderborn advocaatHuisadres:
Amtsgericht Paderborn
Am Bogen 2 – 4
33098 Paderborn
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Paderborn
Postfach 11 49
33095 Paderborn
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5251/126-0
Fax: 0049(0)5251/126-360

Directeur: Günter Köhne

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Paderborn omvat het gebied van de steden Bad Lippspringe, Bad Wünnenberg, Büren, Lichtenau, Paderborn en Salzkotten zoals van de gemeenten Altenbeken en Borchen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Paderborn wordt in civiele zaken bij het Landgericht Paderborn ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Paderborn niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Paderborn is een van deze.