Amtsgericht Otterndorf

Huisadres:
Amtsgericht Otterndorf
Am Gr. Specken 6
21762 Otterndorf
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Otterndorf
Postfach 11 62
21758 Otterndorf
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4751/90202
Fax: 0049(0)4751/90237

Directrice: Sabine Deutschmann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Otterndorf omvat het gebied van de gemeenten Armstorf, BelumBülkau, Cadenberge, GeversdorfHechthausen, HemmoorIhlienworth, Lamstedt, MittelstenahNeuenkirchen, Neuhaus (Oste), Nordleda, Oberndorf (Oste), Odisheim, Osten (Oste), Osterbruch, Otterndorf, Steinau, Stinstedt, Wanna en Wingst.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Otterndorf is in civiele zaken bij het Landgericht Stade inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Otterndorf is een van deze.