Amtsgericht Öhringen

Huisadres:
Amtsgericht Öhringen

Karlsvorstadt 18
74613 Öhringen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Öhringen
Postfach 11 09
74601 Öhringen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7941 60632 0
Telefax: 0049 (0) 7941 60632 16

E-Mail: poststelle@agoehringen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-oehringen.de

Directrice: Simone Krystofiak-Fust

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Öhringen omvat de steden Neuenstein (Hohenlohe), Öhringen en Waldenburg zoals de gemeenten Bretzfeld, KupferzellPfedelbach en Zweiflingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Öhringen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Heilbronn worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Öhringen niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Öhringen is er één van.