Amtsgericht Offenbach am Main

Huisadres:
Amtsgericht Offenbach am Main
Kaiserstraße 16 – 18
63065 Offenbach am Main
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Offenbach am Main
63063 Offenbach am Main
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 69 8057 0
Fax: 0049 (0) 611 32761 8307

E-Mail: verwaltung@ag-offenbach.justiz.hessen.de
 
Directeur: Stefan Mohr

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Offenbach am Main omvat het gebied van de steden Offenbach am Main, Dietzenbach, Heusenstamm, Mühlheim am Main, Neu-Isenburg en Obertshausen

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Offenbach am Main in civiele zaken bij het Landgericht Darmstadt inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Offenbach am Main verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Offenbach am Main een van deze.