Amtsgericht Oberndorf am Neckar

Huisadres:
Amtsgericht Oberndorf am Neckar

Mauserstr. 28
78727 Oberndorf
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Oberndorf am Neckar
Postfach 13 20
78722 Oberndorf
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7423 815253
Telefax: 0049 (0) 7423 815 166

E-Mail: poststelle@agoberndorf.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-oberndorf.de

Directeur: Werner Grolig

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Oberndorf am Neckar omvat de steden Dornhan, Oberndorf am Neckar, Schiltach, Schramberg en Sulz am Neckar zoals de gemeenten Aichhalden, Breitreute, Epfendorf, Fluorn-Winzeln, Hardt, LauterbachSchenkenzell, Schloßhof, Tennenbronn, Vöhringen en Wolfsbühl.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Oberndorf am Neckar kan bij civiele zaken bij het Landgericht Rottweil worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Oberndorf am Neckar niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Oberndorf am Neckar is er één van.