Amtsgericht Northeim

Huisadres:
Amtsgericht Northeim
Bahnhofstr. 31
37154 Northeim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Northeim
Postfach 11 25
37141 Northeim
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5551/9620
Fax: 0049(0)05551/962114

Directrice: Ingrid Sell
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Northeim omvat het gebied van de steden Hardegsen, Moringen, Northeim en Uslar, zoals de gemeenten Bodenfelde, Katlenburg-Lindau, Nörten-Hardenberg, en het gebied Solling

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Northeim is in civiele zaken bij het Landgericht Göttingen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Northeim is een van deze.