Amtsgericht Niebüll

Huisadres:
Amtsgericht Niebüll
Sylter Bogen 1a
25899 Niebüll
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Niebüll
Postfach 11 40
25891 Niebüll
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 4661 609 0
Fax: 0049 (0) 4661 609 232

E-Mail: Verwaltung@AG-Niebuell.landsh.de
Internet: schleswig-holstein.de – Amtsgericht Niebuell

Directeur: Dr. Jörg Kriewitz

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Niebüll omvat het gebied van de steden en gemeenten Achtrup, Alkersum, Aventoft, Borgsum, Bosbüll, Braderup, Bramstedtlund, Dagebüll, Dunsum, Ellhöft, Emmelsbüll-Horsbüll, Enge-Sande, Friedrich-Wilhelm-Lübke-Koog, Galmsbüll, Gröde, Holm, Humptrup, KarlumKlanxbüll, Klixbüll, Ladelund, Leck, Langeneß, Lexgaard, Midlum, Nebel, Niebüll, Neukirchen, Nieblum, Norddorf auf Amrum, Oevenum, Oldsum, Risum-Lindholm, Rodenäs, Sprakebüll, Stadum, Stedesand, Süderende, Süderlügum, Sylt, Tinningstedt, Uphusum, Utersum, Witsum, Wittdün auf Amrum, Westre, Wrixum, Wyk auf Föhr, Hörnum, Kampen, List en Wenningstedt-Braderup.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Niebüll moet worden ingesteld bij het Landgericht Flensburg. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Schleswig Holsteiner Oberlandesgericht (Schleswig).

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Niebüll niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Niebüll is een van deze.