Amtsgericht Neuwied

Huisadres:
Amtsgericht Neuwied
Hermannstraße 39
56564 Neuwied
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Neuwied
Postfach
56562 Neuwied
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 2631 8999 0
Fax: 0049 (0) 2631 8999 200

E-Mail: agnr@ko.jm.rlp.de
Directeur: Ingo Steinhausen

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Neuwied omvat het gebied van de steden Dierdorf en Neuwied zoals van Verbandsgemeinde Rengsdorf-Waldbreitbach (Anhausen, Bonefeld, Breitscheid, Datzeroth, Ehlscheid, Hardert, Hausen (Wied), Hümmerich, Kurtscheid, Meinborn, Melsbach, Niederbreitbach, Oberhonnefeld-Gierend, Oberraden, Rengsdorf, Roßbach, Rüscheid, Straßenhaus, Thalhausen, Waldbreitbach), Verbandsgemeinde Dierdorf (Großmaischeid, Isenburg, Kleinmaischeid, Marienhausen, Stebach) en Verbandsgemeinde Puderbach (Dernbach, Döttesfeld, Dürrholz, Hanroth, Harschbach, Linkenbach, Niederhofen, Niederwambach, Oberdreis, Puderbach, Ratzert, Raubach, Rodenbach bei Puderbach, Steimel, Urbach, Woldert).

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht St. Goar wordt in civiele zaken bij het Landgericht Koblenz ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar het wordt doorgestuurd aan het Oblerandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Neuwied is een van deze.