Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale

Huisadres:
Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale

Rathausgasse 4
97616 Bad Neustadt a.d. Saale
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale
97615 Bad Neustadt a.d.Saale

Telefoon: 0049(0)9771-6214-0
Fax: 0049(0)9771-6214-51

 
Directeur: Joachim Hein

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale omvat de steden Bad Königshofen im GrabfeldBad Neustadt an der SaaleBischofsheim an der RhönFladungenMellrichstadtOstheim vor der Rhön, de markten OberelsbachSaal an der SaaleTrappstadt zoals van de gemeenten AubstadtBastheimBurglauerGroßbardorfGroßeibstadtHausenHendungenHerbstadtHeustreuHöchheimHohenrothHollstadtNiederlauerNordheim vor der RhönOberstreuRödelmaierSalzSandbergSchönau an der BrendSondheim vor der RhönStockheimStrahlungenSulzdorf an der LederheckeSulzfeldUnslebenWillmarsWollbach en Wülfershausen an der Saale.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale is in civiele zaken bij het Landgericht Schweinfurt inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Neustadt an der Saale is een van deze