Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße

Adres:
Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße
Robert-Stolz-Straße 20
67433 Neustadt an der Weinstraße
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 6321401 0
Fax: 0049 (0) 6321 401 291

E-Mail: agnw(at)zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße

Directrice: Susanne Braun

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße omvat het gebied van de steden Neustadt an der Weinstraße en Lambrecht zoals van de Verbandsgemeinde Lambrecht (Elmstein, Esthal, Frankeneck, Lindenberg, Neidenfels, Weidenthal) en de gemeente Hassloch.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße moet worden ingelegd bij het Landgericht Frankenthal (Pfalz).Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandes- Gericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Neustadt an der Weinstraße is een van deze.