Amtsgericht Neustadt an der Aisch

Amtsgericht Neustadt an der Aisch
Bamberger Straße 28
91413 Neustadt a.d. Aisch
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9161/784-0
Fax: 0049(0)9161/784-184

Directeur: Wilfried Westhauser
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Neustadt an der Aisch omvat de steden Bad Windsheim, Burgbernheim, Neustadt an der Aisch, Scheinfeld en Uffenheim zoals de gemeenten Baudenbach, Burghaslach, Dachsbach, Diespeck, Dietersheim, Emskirchen, Ergersheim, Gallmersgarten, Gerhardshofen, Gollhofen, GutenstettenHagenbüchach, HemmersheimIppesheim, Illesheim, Ipsheim, Langenfeld, Markt Bibart, Markt Erlbach, Markt Nordheim, Markt Taschendorf, Marktbergel, Münchsteinach, Neuhof an der Zenn, Oberickelsheim, Obernzenn, Oberscheinfeld, Simmershofen, Sugenheim, Trautskirchen, Uehlfeld, Weigelenheim en Wilhelmsdorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Neustadt an der Aisch is in civiele zaken bij het Landgericht Schweinfurt inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Neustadt an der Aisch is een van deze.