Amtsgericht Neuburg an der Donau

Huisadres:
Amtsgericht Neuburg an der Donau

Ottheinrichplatz A 1
86633 Neuburg a. d. Donau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Neuburg an der Donau
Postfach
86616 Neuburg a. d. Donau

Telefoon: 0049 (0) 8431 588 0
Fax: 0049 (0) 08431 588 250

Directrice: Dr. Dorothea Deneke-Stoll

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Neuburg an der Donau omvat de steden Neuburg an der Donau en Schrobenhausen zoals de gemeenten Aresing, Berg im Gau, Bergheim, Brunnen, BurgheimEhekirchen, Gachenbach, Karlshuld, Karlskron, Königsmoos, Langenmosen, Oberhausen, RennertshofenRohrenfels, Waidhofen en Weichering.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Neuburg an der Donau is in civiele zaken bij het Landgericht Ingolstadt inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Neuburg an der Donau is een van deze.