Amtsgericht Neu-Ulm

Huisadres:
Amtsgericht Neu-Ulm

Schützenstraße 60
89231 Neu-Ulm
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Neu-Ulm
Postfach 2340
89213 Neu-Ulm
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 731 70793 0
Fax: 0049 (0) 731 70793 611

E-Mail: poststelle@ag-nu.de
Directeur: Thomas Mayer

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Neu-Ulm omvat de steden Illertissen, Neu-UlmSenden, Vöhringen en Weißenhorn zoals de gemeenten Altenstadt, Bellenberg, Buch, Elchingen, Holzheim, Kellmünz an der Iller, Nersingen, Oberroth, Osterberg, Pfaffenhofen an der Roth, Roggenburg en Unterroth.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Neu-Ulm is in civiele zaken bij het Landgericht Memmingen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Neu-Ulm is een van deze.