Amtsgericht Nauen

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Nauen
Paul-Jerchel-Straße 9
14641 Nauen
Duitsland

Telefon: 0049(0)3321 4452-0
Fax: 0049(0)3321 455347

 
Directrice: Claudia Cerreto
 

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Nauen omvat het gebied van de stad Nauen en de gemeenten Brieselang, Dallgow-Döberitz, Falkensee, Ketzin/HavelSchönwalde-Glien en Wustermark.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Nauen  wordtbij het Landgericht Potsdam ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Brandenburgische Oberlandesgericht in Brandenburg an der Havel.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Nauen niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Nauen is een van deze.