Amtsgericht Nagold

Huisadres:
Amtsgericht Nagold
Bahnhofstr. 31
72202 Nagold
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Nagold
Postfach 11 52
72191 Nagold
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7452 8372 0
Telefax: 0049 (0) 7452 8372 50

E-Mail: Poststelle@AGNagold.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-nagold.de

Directeur: Hans-Georg Gawronski

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Nagold omvat de steden Altensteig, Haiterbach, Nagold en Wildberg zoals de gemeenten Ebhausen, Egenhausen, Rohrdorf en Simmersfeld.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Nagold kan bij civiele zaken bij het Landgericht Tübingen worden ingediend. Hoger beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Nagold is er één van.