Amtsgericht Münsingen

Huisadres:
Amtsgericht Münsingen
Schloßhof 3
72525 Münsingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Münsingen
Postfach 12 30
72522 Münsingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7381/18387-0
Telefax: 0049(0)7381 / 18387-40

E-Mail: poststelle@agmuensingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-muensingen.de

Directeur: Joachim Stahl
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Münsingen omvat de steden HayingenMünsingen en Trochtelfingen zoals de gemeenten Buttenhausen, Engstigen, GomadingenHohenstein, MehrstettenPfronstetten en Zwiefalten.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Münsingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Tübingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Münsingen is er één van.