Amtsgericht Müllheim (Baden)

Huisadres:
Amtsgericht Müllheim (Baden)
Werderstr. 37
79379 Müllheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Müllheim (Baden)
Werderstr. 37
79379 Müllheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7631 189 01
Telefax: 0049 (0) 7631 189 238

E-mail:  poststelle@agmuellheim.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-muellheim.de

Directrice: Stefanie Ulrich

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van € 5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Müllheim (Baden) omvat de steden Müllheim, Neuenburg en Sulzburg zoals de gemeenten Buggingen, Badenweiler en Auggen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Müllheim (Baden) kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Freiburg im Breisgau worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Müllheim (Baden) is er één van.