Amtsgericht Mühldorf am Inn

Huisadres:
Amtsgericht Mühldorf am Inn
Innstrasse 1
84453 Mühldorf a. Inn
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Mühldorf am Inn
Postfach 200143
84441 Mühldorf a. Inn
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8631 6106 0
Fax: 0049 (0) 8631 6106 300

E-Mail: poststelle@ag-mue.bayern.de
Internet: http://www.justiz.bayern.de/gericht/ag/mue/
 
Directeur: Jürgen Branz

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Mühldorf am Inn omvat de steden Mühldorf am Inn, Neumarkt Sankt-Veit, Waldkraiburg, de markten Buchbach, Gars am Inn, Haag in Oberbayern, Kraiburg am Inn zoals de gemeenten Ampfing, Aschau am Inn, Egglkofen, Erharting, Heidenstein, Jettenbach, Kirchdorf, Lohkirchen, Maitenbeth, Mettenheim, Niederbergkirchen, Niedertaufkirchen, Oberbergkirchen, Oberneukirchen, Obertaufkirchen, Polling, Rattenkirchen, Rechtmehring, Reichtsheim, Schönberg, Schwindegg, Taufkirchen, Unterreit, Zangberg en het gebied Mühldorfer Hart.

Hoger beroep tegen uitspraken van het Amtsgericht Mühldorf am Inn is in civiele zaken bij het Landgericht Traunstein intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intestellen, maar het beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Mühldorf am Inn niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Mühldorf am Inn is een van deze.