Amtsgericht Mönchengladbach

Amtsgericht Mönchengladbach
Amtsgericht Mönchengladbach

Hoofdkantoor:
Amtsgericht Mönchengladbach
Hohenzollernstraße 157
41061 Mönchengladbach
Duitsland

Bijkantoor:
Amtsgericht Mönchengladbach
Hohenzollernstraße 155
41061 Mönchengladbach
Duitsland

Telefoon: 0049(0)2161/276-0
Fax: 0049(0)2161 276-488

Directeur: Michael Schönauer
[lex_divider][/lex_divider]
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).
Het arrondissement van het Amtsgericht Mönchengladbach omvat de stadsdelen van de stad Mönchengladbach: Rheindahlen, Hardt, Stadtmitte, Volksgarten en Neuwerk. Voor andere stadsdelen van Mönchengladbach is het Amtsgericht Mönchengladbach-Rheydt toepasselijk.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Mönchengladbach is in civiele zaken bij het Landgericht Mönchengladbach inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Mönchengladbach is een van deze.