Amtsgericht Moers

Huisadres:
Amtsgericht Moers
Haagstraße 7
47441 Moers

Postbus:
Amtsgericht Moers
Postfach 10 11 40
47401 Moers

Telefon: 0049(0)2841/1806-0
Fax: 0049(0)2841/1806-3014

 
Directeur: Klaus Wilhelm Krichel

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Moers omvat de steden  Moers en Neukirchen-Vluyn. Zaken welke landbouw betrekken werden ook dan bij het Amtsgericht Moers bewerkt, als ze eigenlijk bij het arrondissement van het Amtsgericht Rheinberg bijhoren

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Moers is in civiele zaken bij het Landgericht Kleve inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Moers niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Moers is een van deze.