Amtsgericht Miesbach

Huisadres:
Amtsgericht Miesbach

Rosenheimer Str. 16
83714 Miesbach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Miesbach

Postfach 301
83712 Miesbach
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8025 2809 0
Fax: 0049 (0) 8025 2809 145

E-Mail: POSTSTELLE.VERWALTUNG@ag-mb.bayern.de
Directeur: Klaus-Jürgen Schmid

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Miesbach omvat de steden Miesbach, Tegernsee zoals de gemeenten Bad Wiessee, Bayrischzell, Fischbachau, Gmund am Tegernsee, Hausham, HolzkirchenIrschenberg, Kreuth, Otterfing, Rottach-Egern, SchlierseeValley, Waakirchen, Warngau en Weyarn.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Miesbach is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Miesbach is een van deze.