Amtsgericht Memmingen

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Memmingen

Buxacher Str. 6
87700 Memmingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8331/105-0
Fax: 0049(0)8331/105-245

Directeur: Reiner Egger
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Memmingen omvat de steden Bad Wörishofen, Memmingen en Mindelheim zoals de gemeenten Amberg, Apfeltrach, Babenhausen, Bad Grönenbach, Benningen, Böhen, Boos, Breitenbrunn, Buxheim, DirlewangEgg an der Günz, Eppishausen, ErkheimEttringen, Fellheim, Hawangen, Heimertingen, Holzgünz, Kammlach, Kettershausen, Kirchhaslach, Kirchheim in SchwabenKronburg, Lachen, Lauben, Lautrach, LegauMarkt Rettenbach, Markt WaldMemmingerberg, Niederrieden, Oberrieden, Oberschönegg, Ottobeuren, PfaffenhausenPleß, Rammingen, Salgen, Sontheim, Stetten, Trunkelsberg, Türkheim, TussenhausenUngerhausen, Unteregg, Westerheim, Wiedergeltingen, Winterrieden, Wolfertschwenden en Woringen.

 

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Memmingen is in civiele zaken bij het Landgericht Memmingen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Memmingen is een van deze.