Amtsgericht Marbach am Neckar

Huisadres:
Amtsgericht Marbach am Neckar

Strohgasse 3
71672 Marbach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Marbach am Neckar
Postfach 11 13
71666 Marbach
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7144/85570
Telefax: 0049(0)7144/855760

E-Mail: poststelle@agmarbach.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-marbach.de

Directrice: Dr. Ursula Ziegler-Göller
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Marbach am Neckar omvat de steden Großbottwar, Marbach am Neckar en Steinheim an der Murr zoals de gemeenten Affalterbach, Benningen, Birkau, Erdmannhausen, Gronau, Höpfigheim, Hörnle, Hof, Lembach, Kleinbottwar, Lehrhof, Murr, Oberstenfeld, Prevorst, Rielingshausen, Siegelhausen, Steinächle, Winzerhausen en Wolfsölden.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Marbach am Neckar kan bij civiele zaken bij het Landgericht Heilbronn worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Marbach am Neckar is er één van.