Amtsgericht Marbach am Neckar

Huisadres:
Amtsgericht Marbach am Neckar

Strohgasse 3
71672 Marbach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Marbach am Neckar
Postfach 11 13
71666 Marbach
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7144 8557 0
Telefax: 0049 (0) 7144 8557 60

E-Mail: poststelle@agmarbach.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-marbach.de

Directrice: Dr. Ursula Ziegler-Göller

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Marbach am Neckar omvat de steden Großbottwar, Marbach am Neckar en Steinheim an der Murr zoals de gemeenten Affalterbach, Benningen, Birkau, Erdmannhausen, Gronau, Höpfigheim, Hörnle, Hof, Lembach, Kleinbottwar, Lehrhof, Murr, Oberstenfeld, Prevorst, Rielingshausen, Siegelhausen, Steinächle, Winzerhausen en Wolfsölden.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Marbach am Neckar moet worden ingesteld bij het Landgericht Heilbronn. Hoger beroep in familiezaken wordt ingesteld bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt dan onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Marbach am Neckar niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Marbach am Neckar is er één van.