Amtsgericht Lübbecke

Amtsgericht Lübbecke
Kaiserstraße 18
32312 Lübbecke
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Lübbecke
32310 Lübbecke
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5741/3451-0
Fax: 0049(0)5741/3451-50

 
Directeur: Thomas Beimann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lübbecke omvat het gebied van de steden Lübbecke, Hüllhorst en de gemeente Preußisch Oldendorf.

Maar het kadaster van het Amtsgericht Lübbecke wordt gevoerd bij het Amtsgericht Bad Oeynhausen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Lübbecke moet worden ingesteld bij het Landgericht Bielefeld inteleggen. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Lübbecke niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lübbecke is een van deze.