Amtsgericht Lippstadt

Huisadres:
Amtsgericht Lippstadt
Lipperoder Straße 8
59555 Lippstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Lippstadt
Postfach 11 20
59553 Lippstadt
Duitsland

Telefoon: 0049(0)2941/986-0
Fax: 0049(0)2941/986-902

 
Directrice: Claudia Kruse

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lippstadt omvat het gebied van de steden Lippstadt, Erwitte en Geseke zoals van de gemeente Anröchte .

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Lippstadt moet worden ingesteld bij het Landgericht Paderborn. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Lippstadt niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lippstadt is een van deze.