Amtsgericht Linz am Rhein

Huisadres:
Amtsgericht Linz am Rhein
Am Konvikt 10
53545 Linz am Rhein
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Linz am Rhein
Postfach 1177
53542 Linz am Rhein
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 2644 947 0
Fax: 0049 (0) 2644 947 180

E-Mail: aglin@ko.mjv.rlp.de
 
Directrice: Christine Arck

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Linz am Rhein omvat de stad Linz am Rhein zoals de gemeenten Asbach, Bad Hönningen, en Unkel.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Linz am Rhein moet worden intesteld bij het Landgericht Koblenz. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oblerandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Linz am Rhein niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Linz am Rhein is een van deze.