Amtsgericht Lindau (Bodensee)

Huisadres:
Amtsgericht Lindau (Bodensee)

Ganghoferstr. 9-11
87600 Kaufbeuren
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Lindau (Bodensee)
Postfach 11 20
88101 Lindau (Bodensee)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8382/26070
Fax: 0049(0)8382/2607-501

Directrice: Brigitte Grenzstein
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lindau (Bodensee) omvat de steden Lindau en Lindenberg im Allgäu zoals de gemeenten Bodolz, Gestratz, Grünenbach, HeimenkirchHergatz, Hergensweiler, Maierhöfen, Nonnenhorn, Oberreute, Opfenbach, Röthenbach (Allgäu), ScheideggSigmarszell, Stiefenhofen, Wasserburg (Bodensee), Weiler-Simmerberg en Weißensberg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Lindau (Bodensee)is in civiele zaken bij het Landgericht Kempten inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lindau (Bodensee) is een van deze.