Amtsgericht Lindau (Bodensee)

Huisadres:
Amtsgericht Lindau (Bodensee)

Ganghoferstr. 9-11
87600 Kaufbeuren
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Lindau (Bodensee)
Postfach 11 20
88101 Lindau (Bodensee)
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8382 2607 0
Fax: 0049 (0) 8382 2607 501

Directrice: Brigitte Grenzstein

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lindau (Bodensee) omvat de steden Lindau en Lindenberg im Allgäu zoals de gemeenten Bodolz, Gestratz, Grünenbach, HeimenkirchHergatz, Hergensweiler, Maierhöfen, Nonnenhorn, Oberreute, Opfenbach, Röthenbach (Allgäu), ScheideggSigmarszell, Stiefenhofen, Wasserburg (Bodensee), Weiler-Simmerberg en Weißensberg.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Lindau (Bodensee) moet wordne ingesteld bij het Landgericht Kempten. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advcoaat is bij het Amtsgericht Lindau (Bodensee) niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lindau (Bodensee) is een van deze.