Amtsgericht Lichtenfels

Amtsgericht Lichtenfels
Kronacher Straße 18
96215 Lichtenfels
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9571/9553-0
Fax: 0049(0)9571/9553-109

Directrice: Barausch Ulrike
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lichtenfels omvat de steden Bad Staffelstein, Burgkunstadt, Lichtenfels en Weismain zoals de gemeenten AltenkunstadtEbensfeld, Hochstadt am Main, Marktgraitz, Marktzeuln, Michelau in Oberfranken en Redwitz an der Rodach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Lichtenfels is in civiele zaken bij het Landgericht Coburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lichtenfels is een van deze.