Amtsgericht Leutkirch im Allgäu

Huisadres:
Amtsgericht Leutkirch im Allgäu

Karlstr. 2
88299 Leutkirch
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Leutkirch im Allgäu
Postfach 20 51
88296 Leutkirch
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7561 825 0
Telefax: 0049 (0) 7561 825 120

E-Mail: poststelle@agleutkirch.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-leutkirch.de

Directeur: Franz Hölzle

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Leutkirch im Allgäu omvat de steden Bad Wurzach en Leutkirch im Allgäu zoals de gemeenten Aitrach en Aichstetten.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Leutkirch im Allgäu moet worden ingesteld bij het Landgericht Ravensburg. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Leutkirch im Allgäu niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Leutkirch im Allgäu is er één van.